Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

13.05.2015.

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

U subotu, 16. svibnja, u zagrebačkom parku Maksimir obilježava se 22. svibnja, Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj. Manifestaciju zajednički organiziraju Državni zavod za zaštitu prirode, Javna ustanova „Maksimir“ i časopis National Geographic.

U samom parku kroz mnogobrojne edukativno-zabavne programe, igre i radionice posjetitelji će se od 11 do 17 sati imati priliku upoznati biljnom i životinjskom raznolikošću Hrvatske, ali i samog parka Maksimir. Uz pomoć stručnih vodiča moći će se upoznati s pticama i paucima parka, naučiti ponešto o zmijama i drugim gmazovima, naučiti sve o fosilima u geološkoj radionici te sudjelovati u brojnim drugim radionicama. Na programu je i nekoliko zabavnih i edukativnih igara za djecu. Dodatnu zabavu za najmlađe jamče crtani filmovi o profesoru Baltazaru.

Detaljne informacije o programima vođenja i radionicama možete dobiti na informacijskim mjestima na ulazu u park Maksimir. Na istome mjestu prijavite djecu za sudjelovanje u nagradnoj igri "Uhvati bioraznolikost" koja počinje u 11 sati.