Novosti i događanja

20.07.2016.

DOKUMENTI, PODACI I OBAVIJESTI OBJAVLJENI NA OVIM WEB STRANICAMA NISU AŽURIRANI

Sve aktualne informacije iz djelokruga Uprave za zaštitu prirode možete pronaći na internetskoj stranici Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

više>>
Webportal Informacijskog sustava zaštite prirode

01.07.2015.

Webportal Informacijskog sustava zaštite prirode

U sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000, Državni zavod za zaštitu prirode i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uspostavili su Bioportal s ciljem da se osigura javni pristup informacijama te verificiranim prostornim podacima Informacijskog sustava zaštite prirode. 

više>>
Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

13.05.2015.

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

U subotu, 16. svibnja, u zagrebačkom parku Maksimir obilježava se 22. svibnja, Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj. Manifestaciju zajednički organiziraju Državni zavod za zaštitu prirode, Javna ustanova „Maksimir“ i časopis National Geographic.

više>>
Terenski obilazak područja u Kopačkom ritu

12.11.2014.

ECRAN - ECENA radionica - Osijek, 21.-23. listopada 2014.

U sklopu provedbe višegodišnjeg programa (2013.-2016.) mreže ECRAN (Environmental and Climate Accession Regional Network) održana je u Osijeku (21.-23. 10.2014.) radionica za službe koje se bave nadzorom i provedbom propisa iz područja zaštite prirode. U ime zemlje domaćina pokroviteljstvo nad radionicom prihvatilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, odnosno Uprava za inspekcijske poslove, a u terenskom dijelu ove radionice je održana stručna posjeta parku prirode Kopački rit.

više>>

01.10.2014.

Održan biogeografski seminar za Hrvatsku

Uz potporu Projekta integracije u EU Natrua 2000 (NIP), 29. i 30. rujna 2014. u Zagrebu je održan biogeografski seminar za Hrvatsku, s ciljem procjene dostatnosti predložene nacionalne Ekološke mreže za uvrštavanje u europsku Natura 2000 mrežu.

više>>

04.07.2014.

Obavijest o javnom uvidu

Obavijest Brodsko-posavske županije o javnom uvidu u Studiju za provedbu postupka glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu zahvata 'Uklanjanja viška riječnog nanosa u svrhu održavanja vodnog režima i plovnosti rijeke Save od rkm 310,0 do rkm 615,0 na području Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske županije', kao i ostale dokumente možete pronaći ovdje.

više>>

01.07.2014.

Obavijest o javnoj raspravi

Obavijest Zadarske županije o javnom uvidu od 04. do 18. srpnja 2014. godine za Studiju o ocjeni prihvatljivosti za ekološku mrežu izgradnje lučice Crkvine u Parku prirode Vransko jezero, kao i ostale dokumente možete pronaći ovdje.

više>>
Obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

17.05.2014.

Obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi utjecali na podizanje svijesti o važnosti bioraznolikosti u održivom razvoju. Hrvatski sabor je 2003. godine odredio da se na Međunarodni dan bioraznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

više>>
 Konferencija ,  Brisel, 10  04 2014

18.04.2014.

Konferencija o EU pristupu prema suzbijanju krijumčarenja divljih vrsta - Brisel, 10. i 11. travnja 2014.

Zbog zabrinjavajućeg povećanja nezakonite trgovine velikim brojem ugroženih vrsta divljih životinja i biljaka, koje su time dovedene do ruba opstanka, Europska komisija na zahtjev Europskog parlamenta otvorila je proces konzultacija. Cilj ove komunikacije je skrenuti pažnju svih nadležnih službi na poduzimanje učinkovitih mjera za rješavanje ovog problema.

više>>
Pravila ponašanja u slučaju susreta  sa sredozemnom medvjedicom u hrvatskom dijelu Jadrana

06.03.2014.

Pravila ponašanja u slučaju susreta sa sredozemnom medvjedicom u hrvatskom dijelu Jadrana

S obzirom na učestalija viđenja sredozemne medvjedice na području sjevernog Jadrana, molimo sve građane da primjene odgovarajuća pravila ponašanja prilikom susreta sa sredozemnom medvjedicom, o kojima detaljno možete pročitati ovdje.

više>>